De Smaak van Deventer
Hèt culinaire evenement <br/>van Deventer! 18-19-20-21 MEI Hèt culinaire evenement
van Deventer!

Review restaurant de Keizerskroon Deventer

Afgelopen vrijdag was de Smaak van Deventer te gast bij restaurant de Keizerskroon in Deventer. Buiten was het koud en onstuimig maar binnen voelden we direct een warm welkom. Door de aangename temperatuur, de knusse sfeer, de prosecco en vooral het hartelijke welkom door eigenaar Mario.

Restaurant de Keizerskroon is in Deventer gevestigd in een prachtig, historisch pand met hoge plafonds en een intieme setting. Dichtbij de IJssel, op een locatie in het centrum van de stad. Voor de deur zijn enkele parkeerplaatsen maar nog leuker is het om uw auto aan de overkant van de IJssel te parkeren en met het pontje over te steken naar dit Italiaanse restaurant.

Restaurant De Keizerskroon

Verrast door de chefkok

Na een warm welkom door de gastheer besloten we ons te laten verrassen door de chefkok om de gerechten waar de Keizerskroon trots op is te proeven. Vooraf maakten we kennis met de speciale olijfolie van Mario, vergezeld van een brood mandje. Een goed begin van de avond! Daarna werd ons netjes gevraagd met welke allergieën en voorkeuren de kok rekening moest houden.

Bij de eerste gang werd ik verrast met een overheerlijke en riante portie zalm die perfect van smaak was. Mijn wederhelft kreeg carpaccio voorgeschoteld die verrassend was vanwege de combinatie met frambozen, heerlijk! Ons hoofdgerecht, kalfs entrecote had een perfecte garing en was lekker mals. Als dessert liefhebber kon ik trouwens ook mijn hart ophalen. De laatste gang was een fijne combinatie van verschillende proeverijen. Waarbij de huisgemaakte tiramisu natuurlijk niet mocht ontbreken. Een fijne afsluiter en een aanrader voor wie ook gaat dineren bij de Keizerskroon!

Restaurant De Keizerskroon

Alle gerechten waren vergezeld van bijpassende wijnen en de glazen werden de hele avond doorlopend bijgevuld door de vriendelijke gastheer. Of het nou om de uitleg van de gerechten ging, het bijschenken van de glazen of het halen van onze jassen; we voelden ons erg welkom! En dat maakt voor ons uit eten gaan tot een echt avondje uit.

25-2 057

Dineren in Deventer?  Bij de Keizerskroon ben je echt een avond uit

Kortom: wij hebben genoten van onze avond bij de Keizerskroon. Een avondje uit dat in het teken stond van de romantische, warme sfeer in een prachtig historisch pand.  Het eten was voortreffelijk, de glazen goed gevuld en de gastheer erg vriendelijk. Voor herhaling vatbaar!

Dessert Keizerskroon

Adresgegevens De Keizerskroon Deventer

Stromarkt 12, 7411 PJ Deventer
Telefoon: 0570 641 277
Website: https://www.keizerskroondeventer.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/keizerskroon/

 
DSVD Blogger: Natascha Kooiman