De Smaak van Deventer
Hèt culinaire evenement <br/>van Deventer! 18-19-20-21 MEI Hèt culinaire evenement
van Deventer!

Op naar de finale 30 mei!

Wie staan er in de finale op 30 mei en welke streekproducten zijn er door de Junior Smaakmakers gebruikt? Lees en bekijk hier het complete verslag van de halve finale.

Creatieve ideeën, concentratie, spanning en overheerlijke geuren uit de kookstudio van De Rozijnenkorf, zo kan de halve finale Junior Smaakmakers enkel omschreven worden. Het was een daverend succes!

Wij willen de kandidaten:Rabo 154 x 107

  • Teun met zijn gerecht Cappelletti in brodo
  • Ilse met haar gerecht Lik ma Haai met rijst
  • Sophie & Aimee met hun gerecht de Vega burger
  • Maarten met zijn gerecht Paprika met mozzarella

Feliciteren met het behalen van de finale van Junior Smaakmakers! Deze kids zijn te bewonderen en aan te moedigen op zaterdag 30 mei, waar zij live zullen koken in de showkeuken op De Smaak van Deventer.

Streekproducten

De rode draad in de kinderkookwedstrijd Junior Smaakmakers is gezond en bewust omgaan met voedsel. De kandidaten kregen de opdracht om met minimaal één streekproduct te koken. Tot grote vreugde van ons hebben de smaakmakers zich hier goed aan gehouden. Onderstaand een mooi lijstje met streekproducten die wij gisteren voorbij zagen komen:

  • Honing van imkerij het Fliertdal uit Twello
  • Grove Deventer Stadsmosterd
  • Deventerkoek
  • Tomatenmosterd van Deventer Stadsmosterd
  • Brood van Joop
  • Hollandse aardappel van het Hof van Twello
  • Scharreleieren uit eigen schooltuin
  • Asperges Boerderij De Boerkamp in Diepenveen
  • Sallands houtovenbrood  van de biologische bakker IJsseldijk in Lettele

Halve finale Junior Smaakmakers groep 1

Halve finale Junior Smaakmakers groep 2