De Smaak van Deventer
Hèt culinaire evenement <br/>van Deventer! 18-19-20-21 MEI Hèt culinaire evenement
van Deventer!

Het Sandton IJsselhotel in Deventer

De smaak van Deventer was afgelopen weekend te gast bij het Sandton IJsselhotel dat gelegen is op één van de mooiste locaties van Deventer, namelijk direct aan de oevers van de IJssel. Een mooi uitzicht is hier gegarandeerd. Zowel vanuit het restaurant, de serre als vanaf het terras kijk je uit op de skyline van onze prachtige Hanzestad Deventer. Mooier kan bijna niet.

Dineren in het Sandton IJsselhotel in Deventer

Binnen in het IJsselhotel valt minstens zo veel te zien. Prachtige bloemstukken en een strak en open interieur geven het geheel een chique uitstraling. Het is een luxe designhotel, maar je krijgt er wel een warm en welkom gevoel. Al vanaf het moment dat je één stap over de drempel zet, al is het maar vanwege de vriendelijke medewerkers. We werden begeleid naar onze tafel waarbij we keuze hadden tussen het  ruim opgezette restaurant óf de serre met uitzicht op Deventer. Onze tip? Kies voor een diner in de serre : het uitzicht is (vooral na zonsondergang) bijna sprookjesachtig.

 

 

 

 

 

 

Eenmaal aan tafel kregen we een uitgebreide uitleg over het menu en de speciale daggerechten. En dit diner deed ons het prachtige uitzicht voor even compleet vergeten. We genoten namelijk  van een drie gangen arrangement waar we oprecht van onder de indruk waren. Één van ons koos voor een vegetarisch menu en kon zo de creativiteit van de kok extra testen. Die bleek uitmuntend! Elke gang weer werden we verrast door bijzondere smaken en mooie samenstellingen. Zomaar een greep uit ons menu: mousseline van aardappel en epoisse,  geroosterde tonijn met garam marsala, bulgur en venkel, een relish van rode biet en pompoentaart met witte chocolade, basilicum en honeycomb roomijs. Het smaakte net zo goed als het klinkt, het was heerlijk!

 

 

 

 

 

 

Vanaf de amuse tot het nagerecht: wij hebben genoten en komen graag snel weer terug. Zowel voor het prachtige uitzicht als de heerlijke gerechten. Het IJsselhotel is zeker een bezoekje waard.

Adresgegevens restaurant Sandton IJsselhotel
Worp 2, 7419 AD in Deventer
Telefoonnummer:  0570 66 70 80
Website: https://www.sandton.eu/sandton-ijsselhotel/nl/
Email: Deventer@sandton.eu

 

DSVD Blogger: Natascha Kooiman